Olivenolie

“NORSAN” OLIVENOLIE

Måske verdens bedste?

Måske verdens bedste olivenolie?

Olivenolien “Oro del Desierto”, som vi bruger i nogle af vores produkter (Total fiskeolie, Vegan algeolie og KIDS fiskeolie), kommer fra Rafael fra Spanien og hans traditionelle familiebrug, hvor arbejdet udføres efter strenge økologiske retningslinjer. Hans fremragende olivenolie vinder jævnligt toppriser. Vi er stolte af at kunne bruge denne anerkendte olivenolie i vores produkter. Kun det bedste er godt nok.

Olivenplantagerne ligger i en lille dal i Tabernas (Almería) i det sydlige Spanien nær Málaga, hvor der er mere end 3000 solskinstimer om året, og hvor det tørre, stabile klima giver dette særlige produkt. Den geografiske beliggenhed er også enestående, idet vandingen kommer direkte fra bjergkæden (Sierra Nevada).

Olivenolie er blevet valgt især på grund af dens høje indhold af polyfenoler. Polyphenoler fra oliven er vigtige antioxidanter, og polyphenolerne beskytter de sarte omega-3-fedtsyrer på deres vej gennem vores krop. De sikrer, at omega-3-fedtsyrerne kommer intakte frem til det sted, hvor de er nødvendige.

desierto_olio_coupage

Vi besøger jævnligt Rafael i hans olivenlund. Ikke kun fordi det er smukt der, men fordi vi mener, at et personligt og godt forhold er gavnligt for at sikre en høj og ensartet kvalitet.

“Oro del Desierto” er ikke kun økologisk og rig på polyfenoler, men den smager også fantastisk – med et let strejf af peber, som alle gode olivenolier.
Olivenerne høstes og bringes til pressen umiddelbart efter, så oliverne presses normalt efter 2 timer. Og Rafael garanterer også, at pressningen under alle omstændigheder sker inden for 4 timer.

Vi er for nylig begyndt at sælge den rene olivenolie fra “Oro del Desierto” i en 500 ml flaske.

proceso-en-Almazara

Sundhedsfordele ved olivenolie er videnskabelig bekræftet

Olivenolie er højt værdsat i alle ernæringsfilosofier og har været det i omkring 6000 år. Utallige undersøgelser har vist olivenoliens høje sundhedsfremmende værdi. Alligevel står de fleste af os ofte over for velassorterede hylder og har svært ved at vælge mellem det jomfruelige og det koldpressede produkt. Men ikke al olivenolie er ens.
En olivenolie af høj kvalitet er kendetegnet ved mange faktorer:
Økologisk dyrkning er en garanti for et landbrugssystem, der har til formål at opnå fødevarer af højeste kvalitet, der respekterer miljøet og bevarer jordens frugtbarhed uden brug af kemiske produkter. Desuden bør høsttidspunktet være særlig tidligt og inden for en dag. Jo kortere tid der går, før der presses, jo højere er kvaliteten af resultatet. Dette sikrer også et højt indhold af polyfenoler (antioxidanter). Jo flere polyfenoler der er i olien, jo bedre hjælper olien med at beskytte mod frie radikaler.
Sidst men ikke mindst skal en god olivenolie selvfølgelig smage godt.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Hvis du vil lære Rafael, hans arbejde og hans familie bedre at kende, anbefaler vi denne video – et smukt indblik i produktionen af olivenolie.