Fiskeolie

NORSAN Fiskeolie

100% naturlig fiskeolie fra vildtfangede fisk

Fiskefangsterne til vores NORSAN fiskeolie og fiskeolie piller er nøje udvalgt efter følgende grundlæggende kriterier:

  • Fangstmetode, bæredygtighed og fangstområde
  • Ekstraktion og rensning af fiskeolie
  • Særligt gunstige analytiske parametre som TOTOX-værdi, tungmetaller og PCB’er

Vores team kombinerer mere end 30 års erfaring fra branchen, som vi bruger til at fremstille de bedste fiskeolier og fiskeolie piller. Som udgangspunkt vælger vi fiskefangster og leverandører, som vi anser for sikre og har stor transparens i deres aktiviteter.

NORSAN omega-3 fiskeolie og fiskeolie piller er den generelt bedste fiskeolie til terapeutiske formål. Årsagen er fiskeoliens særligt gode omega-3-kvalitet:

  • Høj andel af omega-3 fedtsyrer (op til 35 %).
  • Heraf en særlig høj andel af omega-3 EPA, i et forhold på mindst 2:1 i forhold til omega-3 DHA

For at garantere de høje kvalitetsstandarder og egenskaber i vores NORSAN omega-3 fiskeolie sikrer vi dels, at fiskene er fanget efter høje standarder, som kontrolleres og certificeres af uafhængige organisationer som IFOS og Friend of the Sea, dels at der anvendes små fisk som makrel, ansjoser og sardiner. Her finder du de bedste fiskeolier også som fiskeolie piller

Fischschwarm wasser meer

Naturlig fiskeolie fra vild fangst

“Den bedste mad er så naturlig som muligt”. Ud fra dette princip bruger vi altid – og uden undtagelse – det naturlige fiskeolie fra fisken og aldrig kemisk modificerede fiskeoliekoncentrater. Dette naturlige omega-3 fiskeolie indeholder en høj andel på op til 35 % af de værdifulde omega-3-fedtsyrer.

En naturlig omega-3 fiskeolie som NORSAN fiskeolie og fiskeolie piller indeholder et bredt spektrum af op til 50 forskellige fedtsyrer. I et koncentreret fiskeolieprodukt er denne naturlige sammensætning ødelagt, og i stedet får du koncentrerede mængder af udvalgte fedtsyrer. Man ved endnu ikke meget om, hvordan den (forarbejdede) koncentrerede olie opfører sig i kroppen efter indtagelse. For at opnå samme gode virkning som ved indtagelse af fed fisk anbefales det at anvende naturlige, ukoncentrerede produkter.

Ekstraktion og rensning

Den rå olie fremstilles ved forsigtig opvarmning og presning af fisken. Anvendelse af varme er desværre uundgåelig i dette trin. Man er dog omhyggelig med at anvende processen på en måde, der er særlig skånsom for fedtsyrerne.

Der er garanteret et iltfrit forarbejdningsmiljø for NORSAN fiskeolie, så vores olie er optimalt beskyttet mod oxidation. Oxidation forårsager lugt af fisk og forringer smagen ubehageligt. TOTOX-værdien – oliens oxidationsværdi eller også “friskhedsværdi” (jo lavere, jo friskere) – ligger i det lave interval på 13, hvilket bekræfter oliens høje friskhed.

I takt med at havets levesteder bliver mere og mere forurenet med tungmetaller og kemikalier, optager indbyggerne desværre også disse forurenende stoffer gennem deres kost. Derfor er det nødvendigt at rengøre og fjerne potentielle forurenende stoffer fra den rå fiskeolie omhyggeligt.

Til dette formål bruger vi et moderne anlæg i Norge, der på enestående vis sikrer filtrering og rensning af olien for tungmetaller, forurenende stoffer og PCB’er, samtidig med at fiskeoliens kvaliteter bevares. Den særlige raffineringsproces er baseret på en effektiv og unik 3-dobbelt rensning i de første 3 procestrin.

Mens konventionelle processer i branchen kun er baseret på en grov rensning i to trin, udfører vi også en særlig mikrodestillation, hvor eventuelle resterende forurenende stoffer filtreres præcist fra.

fos-logo friend of the sea

Bæredygtighed

NORSAN fiskeolie er FOS-certificeret og stammer fra fisk, der alle kommer fra farvande, der er certificeret bæredygtige af FOS. FOS-kriterierne omfatter:

  • Olien kommer fra fiskebestande, der ikke er overfisket.
  • Undgå fiskerimetoder, der indebærer bifangst af truede arter.
  • Begrænsning af fiskerimetoder, der har en negativ indvirkning på økosystemet.
  • Fiskeri og olieudvinding er energieffektive metoder.
  • Praksis omfatter høje standarder for socialt ansvar.

Vi er glade for, at vi har lov til at høste disse råvarer af høj kvalitet fra havet. Og i denne rolle er vi bevidste om vores ansvar over for havet. Derfor er bæredygtighed og bevarelse af fiskebestandene et vigtigt kriterium for os, når vi vælger olie. Vi arbejder i henhold til strenge etiske og formelle regler.

Vi tilbyder fuldstændig transparens med hensyn til testresultater og laboratorierapporter. Klik nedenstående links for at se certifikater for vores råvarer og færdige produkter.

HVORFOR ER DET VIGTIGT MED ET HØJT EPA-INDHOLD?

Omega-3 EPA-fedtsyrer spiller en central rolle i kontrollen af inflammatoriske processer i kroppen.

  • Omega-3 EPA-fedtsyrer er udgangspunktet for det antiinflammatoriske hormon prostaglandiner type 3 (PGE3). Som eicosanoider er dette hormon modstykket til det proinflammatoriske hormon prostaglandiner type 2 (PGE2), hvor omega-6-fedtsyren (arachidonsyre) udgør grundstoffet. På denne måde bremser EPA den proinflammatoriske virkning af PGE2 fra arachidonsyre. Sidebemærkning: Aspirin angriber også symptomerne på PGE2.
  • EPA kan omdannes til DHA. Denne fedtsyre har også antiinflammatoriske funktioner.
  • En høj andel af omega-3 EPA i kroppen bremser omdannelseskapaciteten for omega-6-fedtsyrer (omega-3 og omega-6 deler omdannelseskapaciteten i kroppen). Denne indirekte virkning hæmmer således dannelsen af omega-6 arachidonsyre i kroppen.

Forholdet mellem EPA og DHA i Omega-3 Total er ca. 2:1, hvilket har vist sig at være effektivt til at afbalancere en omega-6/3 ubalance i kroppen (baseret på mere end 3000 individuelle fedtsyreanalyser i Tyskland).