Brug & indtagelse af omega-3 olier

Brug & indtagelse af omega-3 olier

Hvordan omega-3 kan integreres i din hverdag

Mange mennesker tager NORSAN olie rent med en ske. Men du kan også betragte olien som en ” almindelig ” ingrediens i køkkenet og røre den direkte i forskellige retter. Du kan f.eks. nemt blande olien i din appelsinjuice, smoothie eller salatdressing. Mulighederne er mange – lad dig inspirere af vores opskrifter. Endelig er kapsler også et praktisk alternativ for mange mennesker.

Her kan du finde ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du tager olierne, og hvordan du kan integrere dem optimalt i din hverdag.


1 skefuld omega-3 om dagen

Den generelle anbefaling er 2.000 mg omega-3 om dagen. Det viser videnskabelige undersøgelser samt mere end 30.000 af vores individuelle fedtsyreanalyser. Dette svarer til ca. 1 spiseskefuld Omega-3 Total og Omega-3 Arktis eller 1 teskefuld Omega-3 Vegan om dagen.

Regelmæssig indtagelse

Den regelmæssige indtagelse er nøglen til succes. En portion omega-3 hver dag – for kun ved regelmæssig optagelse er det muligt at opnå terapeutiske og forebyggende effekter.

Regelmæssig indtagelse

Den regelmæssige indtagelse er nøglen til succes. En portion omega-3 hver dag – for kun ved regelmæssig optagelse er det muligt at opnå terapeutiske og forebyggende effekter.

Indtagelse sammen eller efter et måltid

Vi anbefaler, at du tager omega-3 i forbindelse med et måltid. Grunden til dette er den bedre optagelse af fedtsyrerne i kroppen. På tom mave er fedtfordøjelsen normalt ikke stimuleret, og derfor risikerer du, at kun en lille del af den værdifulde olie faktisk optages i kroppen. Det er vigtigt, at olien ikke opvarmes. Det er ligegyldigt, om olien tages om morgenen, middag eller om aftenen, det vigtige er at kombinere den med et måltid.

Så nemt er det at tage omega-3 olierRyst produktet før brug.


Tag omega-3 sammen med et fedtrigt måltid.


Opbevar den åbnede omega-3-olie i køleskabet.

Gentag trin 1-3 hver dag og skab din omega-3 rutine.

NORSAN – som en del af din daglige kost

Hvis du har mangel på omega-3, er det vigtigt at supplere med NORSAN Omega-3-olier, så omega-3-indekset og omega-6/3-forholdet i din krop øges til et gunstigt niveau. Men hvis du holder op med at indtage omega-3-fedtsyrer, vil værdierne igen falde, og du vil være tilbage hvor du startede. Derfor er det vigtigt, at vi finder en måde at integrere NORSAN-olier i dit liv som en del af din normale kost.

Opskrifter med omega-3 olie

Rezeptvideo Brombeer Limetten Smoothie Mit Omega 3 NORSAN

Smoothie med omega-3

 • 250 g brombær
 • 1 banan
 • ½ lime
 • 100 ml koldt vand
 • 1 spsk NORSAN Omega-3 Total eller 1 tsk NORSAN Omega-3 Vegan

Vask brombærrene omhyggeligt og kom dem i en blender. Skræl bananen, skær den i grove skiver og kom den også i blenderen. Skyl limefrugten under varmt vand, halver den og pres den med hånden over blenderen. Tilsæt nu det kolde vand. Blend derefter ved høj hastighed for at knuse bærrenes frø også. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand for at opnå den ønskede konsistens. Rør derefter 1 spiseskefuld NORSAN Omega-3 Total eller 1 teskefuld NORSAN Omega-3 Vegan i. Pynt evt. med brombær og en skive lime.

Havregrød med mega-3

 • 200 ml mælk eller cashewdøddrik
 • 50 g havreflager
 • 2 EL cashewpuré (eller anden nøddecreme)
 • 2 (modne) bananer
 • 1 spsk NORSAN Omega-3 Total eller 1 tsk NORSAN Omega-3 Vegan

Hæld 200 ml mælk eller cashewnøddrik i en gryde, og varm den op. Tilsæt 50 g havreflager, og kog op under omrøring. Skræl og skær samtidig 2 bananer i skiver. Varm mælke-havregrynsblandingen op til den ønskede konsistens ved svag varme under konstant omrøring. Tilsæt nu 1/2 af bananskiverne og 1 spsk cashewpuré i gryden og rør det hele godt sammen. Hæld grøden i en skål og pynt med den resterende halvdel af bananskiverne og tilsæt 1 spsk cashewpuré. Tilsæt 1 spsk NORSAN Omega-3 Total eller 1 tsk NORSAN Omega-3 Vegan til den let afkølede grød.

Find flere opskrifter på vores instagram profil norsan.dk

Anbefaling til børn

AlderDosering
2-6 år2,5 ml dagligt (ca. 1/2 teskefuld); indeholder 560 mg omega-3 fedtsyrer
6-12 år5 ml dagligt (ca. 1 teskefuld); indeholder 1,120 mg omega-3 fedtsyrer
12 år og ældre9 ml dagligt (ca. 1 spiseskefuld); indeholder 2.000 mg omega-3 fedtsyrer

Til børn anbefaler vi vores Omega-3 KIDS med lækker appelsinsmag. Afhængigt af alder anbefaler vi doseringen i tabellen.

I princippet er alle vores produkter dog også velegnede til børn. Her er det vigtigt, at doseringen er beregnet i forhold til alder og vægt.*

Mødre, der ammer, giver sig selv og deres barn optimal forsorg ved at supplere med 2.000 mg omega-3-fedtsyrer (1 skefuld) om dagen.

* Anbefalingen af vores olier er baseret på en voksen person på 75 kg.  Et barn på 15 kg har derfor brug for ca. ⅕ af anbefalingen til en voksen.

Nyttige tips til forældre

Grødvulkanen

KIDS-olien kan ikke genkendes eller smages af de små, når den røres i forskellige former for grød eller frugtmos. Forældrefærdigheder: Hemmelig og skjult indblanding.
(Holger fra NORSAN)

Flyvemaskinen


Når skeen bliver til en flyvemaskine, og mor og far laver sjove lyde, lyser mange børns øjne op. Og med masser af sjov og leg lander flyvemaskinen på tungen. Forsigtig: fare for spild! Forældrekompetencer: Autentisk flysimulering
(Kerstin fra NORSAN)

Superhelteidéen


Børn oplever deres egne evner i henhold til princippet hurtigere-højere-videre og finder alt godt, der støtter disse værdier. En daglig skefuld omega-3 får f.eks. fodbolden til at flyve lidt højere, når den bliver sparket til. Dette kan også gennemføres på en eksemplarisk måde for voksne. Forældrekompetencer: troværdig præsentation med et lille blink.
(Stefan fra NORSAN)

2 tanker om “Brug & indtagelse af omega-3 olier

 1. Hej.
  Ved dosering til voksne skrives 9 ml ca. 1 spiseskefuld.
  For mig er 1 spiseskefuld = 15 ml, hvad er den rigtige dosis ( jeg er 79 år)
  Mvh. Tove

  1. Kære Tove
   Tak for din henvendelse. Vi sender altid en doseringsbeholder med de nøjagtige ml-oplysninger med hver af vores omega-3-olier. Det giver dig mulighed for at dosere præcist. Ske-størrelserne ser ud til at variere meget. Afhængigt af produktet anbefaler vi mindst 5, 8 eller 10 ml dagligt pr. voksen. Hvis du har en meget stor spiseske, skal du bare ikke fylde den helt op. I hvert fald behøver du ikke at bekymre dig om overdosering. Da det er et naturprodukt, er overdosering ikke et stort problem (medmindre du drikker hele flasken). Lad os vide, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også kontakte os på e-mailadressen info@norsan.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *