Viden om omega-3

Viden om omega-3-fedtsyrer

Kort forklaret

Omega-3-fedtsyrer er vigtige for vores sundhed. Det er ikke muligt at leve uden omega-3-fedtsyrer. Desværre kan menneskekroppen ikke selv producere omega-3. Derfor skal omega-3 indtages gennem fødevarer og/eller kosttilskud. Men ikke alle omega-3-fedtsyrer er ens. Der findes både omega-3 fra marine og fra vegetabilske kilder.

Hvorfor er omega-3 fra marine kilder så vigtigt?

Hørfrøolie, valnødder, chiafrø & co. er gode kilder til omega-3.
De indeholder dog kun den plantebaserede omega-3-fedtsyre ALA, hvoraf kun 0,5-10 % kan omdannes til de vigtige marine omega-3-fedtsyrer EPA og DHA. For at få nok omega-3 skal du drikke 60-80 ml hørfrøolie dagligt eller spise op til 3 kg fisk, afhængigt af fisketypen. På grund af forureningen af havene kan sidstnævnte ikke anbefales, derfor er højdoserede og naturlige omega-3-produkter et godt alternativ.

EPA og DHA er afgørende for vores hjernefunktion, vores syn og vores hjerte. Også under graviditet er omega-3 (EPA og DHA) vigtigt for moderens velbefindende og barnets udvikling.


Hvorfor foretrækker vi flydende omega-3 olier?

Hos NORSAN ser vi omega-3 som en god fødevare. Når alt kommer til alt, ville du ikke gemme en banan eller olivenolie af høj kvalitet i kapsler, så hvorfor omega-3-olier? De kan nemt integreres i hverdagen – uanset om de røres i en smoothie, i müsli eller i en salatdressing. Desuden optages flydende omega-3-olier bedre af kroppen.

Flydende omega-3 olie har også en over 200 år lang tradition i vores oprindelsesland Norge, hvor en god omega-3 olie findes i næsten alle køleskabe.

Kapsler er dog praktiske til fx rejser.


Det hele afhænger af den rigtige dosis

Det siges ofte, at omega-3 fedtsyrer er ineffektive. Det er vi enige i – men kun hvis doseringen ikke er tilstrækkelig. Man kan sammenkigne det med sport. Du kan trods alt ikke blive bodybuilder med én armbøjning om dagen.

For at omega-3-fedtsyrer kan have deres positive virkninger, er dosering, regelmæssighed og balance vigtige. For mange af os er balancen ude af balance, da vi generelt indtager mere omega-6 end omega-3 i vores kost i dag. Med blot én skefuld NORSAN Omega-3 olie (2.000 mg omega-3) dagligt kan denne ubalance rettes, hvilket er grunden til, at alle NORSAN produkter er højt doseret. Det individuelle omega-3-behov kan bestemmes ved hjælp af en fedtsyreanalyse.


Hvorfor vælge NORSAN?

Vores største mål er, at omega-3-indekset eller omega-3-forsygning i Danmark øges og er afbalanceret. Derfor har vi som norsk virksomhed i mange år udelukkende specialiseret os i højkvalitets omega-3-produkter, som er særlig høj doseret.
Vi er glade for, at så mange læger, terapeuter og ernæringseksperter i Europa anbefaler NORSAN. Professionelle sportsfolk har også stor tillid til os. Desuden er NORSAN det førende omega-3-mærke på tyske apoteker, og 9 ud af 10 kunder vil anbefale os til andre – mange tak!

Og da omega-3 er så vigtigt for både unge og ældre, har vi det rigtige produkt til alle: uanset om det er klassisk fiskeolie, vegetabilsk algeolie eller vingummier og olie til børn.

Virkningen af omega-3 på vores helbred


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *