Viden om omega-3

OMEGA-3 FEDTSYRER – 

FORKLARET PÅ EN FORSTÅLIG MÅDE

Omega-3-fedtsyrer er vigtige for vores sundhed. Det er ikke muligt at leve uden omega-3-fedtsyrer. Desværre kan menneskekroppen ikke selv producere omega-3. Derfor skal omega-3 indtages gennem fødevarer og/eller kosttilskud. Men ikke alle omega-3-fedtsyrer er ens.

Hvorfor er omega-3 så vigtigt?

Hørfrøolie, valnødder, chiafrø & co. er gode kilder til omega-3.
De indeholder dog kun den plantebaserede omega-3-fedtsyre ALA, hvoraf kun 0,5-10 % kan omdannes til de vigtige marine omega-3-fedtsyrer EPA og DHA. For at få nok omega-3 skal du drikke 60-80 ml hørfrøolie dagligt eller spise op til 3 kg, afhængigt af fisketypen. På grund af forureningen af havene kan sidstnævnte ikke anbefales, derfor er højdoserede omega-3-produkter er et godt alternativ.

EPA og DHA er afgørende for vores hjernefunktion, vores syn og vores hjerte. Også under graviditet er Omega-3 (EPA og DHA) vigtigt for moderens velbefindende og barnets udvikling.


Hvorfor foretrækker vi flydende omega-3 olier?

Hos NORSAN ser vi omega-3 som en god fødevare. Når alt kommer til alt, ville du ikke gemme en banan eller olivenolie af høj kvalitet i kapsler, så hvorfor omega-3-olier? De kan nemt integreres i hverdagen – uanset om de røres i en smoothie, i müsli eller i en salatdressing. Desuden optages flydende omega-3-olier bedre af kroppen.

Flydende omega-3 olie har også en over 200 år lang tradition i vores oprindelsesland Norge, hvor en god omega-3 olie findes i næsten alle køleskabe.

Kapsler er dog praktiske til fx rejser.


Det hele afhænger af den rigtige dosis

Det siges ofte, at omega-3 fedtsyrer er ineffektive. Det er vi enige i – men kun hvis doseringen ikke er tilstrækkelig. Du kan trods alt ikke blive bodybuilder med én armbøjning om dagen.

For at omega-3-fedtsyrer kan have deres positive virkninger, er dosering, regelmæssighed og balance vigtige. For mange af os er balancen ude af balance, da vi generelt indtager mere omega-6 end omega-3 i vores kost i dag. Med blot én skefuld NORSAN Omega-3 olie (2.000 mg Omega-3) dagligt kan denne ubalance rettes, hvilket er grunden til, at alle NORSAN produkter er højt doseret. Det individuelle omega-3-behov kan bestemmes ved hjælp af en fedtsyreanalyse.


Hvorfor vælge NORSAN?

Vores største mål er, at omega-3-indekset eller omega-3-forsygning i Danmark øges og er afbalanceret. Derfor har vi som norsk virksomhed i mange år udelukkende specialiseret os i højkvalitets omega-3-produkter i høj dosis.
Vi er glade for, at så mange læger, terapeuter og ernæringseksperter i Europa anbefaler NORSAN. Professionelle sportsfolk har også stor tillid til os. Desuden er NORSAN det førende omega-3-mærke på tyske apoteker, og 9 ud af 10 kunder vil anbefale os til andre – mange tak!

Og da omega-3 er så vigtigt for både unge og ældre, har vi det rigtige produkt til alle: uanset om det er klassisk fiskeolie, vegetabilsk algeolie eller tyggegeleer og olie til børn.

Virkningen af omega-3 på vores helbred


2 tanker om “Viden om omega-3

 1. Hej
  Jeg har med interesse læst om Jeres produkter, men kan ikke finde et sted, hvor der står, hvor meget EPA/DHA-andelen af omega3 er i produkterne. Det er muligt, det er oplyst 🙂 men jeg er ikke faldet over det.
  med venlig hilsen
  Aase Stokholm

  1. Kære Aase
   Tak for det gode spørgsmål! Mængden af EPA og DHA varierer afhængigt efter produktet (dvs. Total, Vegan, Arktis eller Kids). Du kan finde en tabel med næringsindholdet for hvert produkt i vores shop hos oplysningerne om de enkelte produkter. Der er altid et billede med produktet og ved siden af et billede med næringsindholdet. Fx lyder det for NORSAN Omega-3 Total fiskeolie pr. 1 spsk 1.120mg EPA og 536mg EPA, NORSAN Omega-3 Vegan algeolie pr. 1 tsk 609mg EPA og 1.158mg DHA, NORSAN Omega-3 Arktis torskeleverolie pr 1 spsk 700mg EPA og 1.060mg DHA. Jeg håber at jeg kunne hjælpe dig. Hvis du har flere spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til info@norsan.dk.
   Med venlig hilsen fra Berlin
   Irmela fra team NORSAN Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *